16. maj 2013

Kiss me, baby

De dér marengskys, ikke?

De er simpelthen så gode og lette at lave, at jeg tyvstjæler opskriften fra Signe og bringer den her også!





Marengsmasse:

Pasteuriserede æggehvider, 3 bægre

Sukker, 185 g 

Korn fra 1 vaniljestang 

Derudover:

Frysetørrede hindbær, ½ dl (kan fx købes i SuperBest, der også fører alle mulige andre frysetørrede bær, så du kan også bruge fx jordbær, havtorn eller rabarber)

Lakridspulver, 1 tsk (jeg brugte rålakridspulver fra den lokale øko-helse-biks)

Sådan gør du:

Pisk æggemassen luftig, men ikke stiv, før sukkeret og vanilje kommes i, mens der piskes for fuld styrke. Massen piskes nu helt sej og blank – det tager små 5 minutter. Hvis massen ikke bliver stiv nok, flyder kyssene ud i ovnen.

Fordel marengsmassen i to skåle. Pisk lakridspulveret i den ene portion og vend de frysetørrede bær i den anden. Fyld massen i en sprøjte med en lille stjernetyl og sæt små, fine kys på en bageplade med bagepapir.

Kyssene bages i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time. Mine hindbærkys skulle bruge ca. 10 minutter ekstra inden de var klar til at slippe bagepapiret.


Denne portion giver 2 bageplader med kys, og de kan holde sig sprøde udenpå og herligt chewy indeni i omkring 10 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.


Og nu? Læn dig tilbage og nyd nogle lækre kys!

4 kommentarer:

  1. Uuuuhmmmm, det må prøves. Og noget, der hedder noget med 'kys' kan jo kun smage godt;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Præcis! Jeg vil dog sige, at jeg klart foretrækker dem med hindbær - og jeg tror, at jeg er "nødt til" at investere i andre frysetørrede bær til marengs. Havtorns-marengskys lyder ikke helt skidt, vel? God fornøjelse med bagningen :)

      Slet