22. maj 2013

Krea - nu med legekøkken!

Beans yndlingslegetøj i VHD er helt klart gryder, potter, pander, skeer og legemad, og som jeg før har skrevet, så sidder hun med diverse (børnevenligt!) køkkenudstyr på gulvet i køkkenet, mens vi laver mad.

Derfor er det helt oplagt, at hun nu også har fået sit helt eget køkken. Jeg kunne så godt tænke mig, vi havde plads til IKEAs fine legekøkken, men med et rum fyldt af vinkler, hvor vi i forvejen har skullet være kreative for at få plads til det almindelige grej og madvarer, så var det simpelthen ikke en mulighed at sætte et ekstra møbel ind. Når hun engang får sit eget værelse, så kan jeg til gengæld næsten garantere, at der flytter et DUKTIG køkken ind (og at det bliver pimpet med noget maling og noget)

Ergo har jeg tænkt kreativt og ud af boksen - jeg fik en (synes jeg selv!) rigtig god idé, og resultatet er blevet virkeligt fint. Jeg tog udgangspunkt i den klassiske IKEA-skammel, der står i stort set alle hjem, for den stod alligevel i køkkenet.

Bean havde i øvrigt en fest i IKEA i går, hvor vi var forbi for at købe gryder og lidt legemad. Desværre var der ikke nogen køkkenredskaber af få i Gentofte, så det må vente. Hun hyggede sig både med sin mad (det lykkedes hende at spise næsten hele børneportionen af pasta og kødsauce, samt et par af mine köttbullar) og med at råbe af begejstring fra sin fars skuldre gennem hele underetagen! Det er altså spøjst (men dejligt) at hun gennem hele sit 1-årige liv har været superglad hver gang vi har været i IKEA. Også mens hun havde kolik. Det må være noget i luften...

En skammel, lidt maling, greb og kroge - et voila! Et legekøkken

Drejelige knapper, melaminskåle fra Netto i fine farver og fiskeret fra IKEA

Viskestykke og grydelap hører til - her med neondetaljer. Inspireret af Lisbeth

Indkøbsnettet er naturligvis også i god stil!

Det er så skønt at spise selv! (Men også lidt noget griseri)Der kommer en illustreret DIY til alle dem, der har madglade børn og køkkener, hvor der ikke er plads til et 'rigtigt' legekøkken :)

4 kommentarer:

 1. Nøøøjj - det køkken er fin!! Så krea du er! Jeg blir da lige helt vild inspireret til også at lave noget mere køkken til pigerne. De elsker nemlig os' det med maden :)
  Jeg må lige se, hvad jeg kan finde på :) rigtig god onsdag til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også en god leg, det dér madlavning! Jeg kommer med en DIY i morgen - så kan du jo lade kreativiteten løbe derudfra :) God onsdag til jer også.

   Slet
 2. Hvor er du da bare kreativ! Det ser virkelig fint ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg er faktisk også selv ret stolt af både idéen og resultatet. Og det er ikke tit, det sker!

   Slet