23. maj 2013

DIY: Legekøkken/skammel

Hvis du som os ikke har alverdens plads i køkkenet, men rigtig gerne vil have plads til børn og legekøkkener, så er her (måske) løsningen.Du skal bruge:


 • En skammel (fx IKEAs Bekväm)
 • Malingsrester og pensler (køb små tuber i Søstrene Grene og evt. en farveprøve for 50 kr i din lokale farvehandel - det er rigeligt til skamlen!) 
 • Lak
 • Et par små kroge (jeg købte mine hos den lokale trælast)
 • Et par skuffegreb i træ (fra trælasten)
 • Lidt powertools og skruer (skruemaskine og boremaskine) - eller en god, stærk lim
 • Retro-Dymo Label Writer
 • Et ophæng og kroge (fx fra IKEAs Bygel-serie. Jeg brugte en Grundtal-stang og Bygel-kroge, og der skulle krogene lige 'rettes lidt ud' inden de passede på stangen) 
 • Stofrester og lidt bånd i fine farver
 • Diverse udstyr til legekøkkenet i form af gryder, pander, legemad, etc.
1.
Start med at male skamlen to gange i den farve, du kunne tænke dig (eller lad den være, som den er!)

2.
Tegn derefter kogepladerne op med blyant eller kuglepen. Jeg tegnede efter hhv. en kagetallerken, en underkop og et cocktailglas!


3.
Mal omhyggeligt omkredsen sort med en lille pensel, og fyld derefter resten af cirklen ud.

4.
Laker overfladerne - det øger holdbarheden og gør, at kogepladerne let kan tørres af, hvis når de bliver snavsede/har været brugt som skammel! Jeg lakerede i to omgange.

5.
Skru de to kroge fast på den ene side, der hvor du gerne vil have dem. Mal derefter skruerne i samme farve som krogene. (Det er lidt noget fluekn***eri, men sådan er jeg altså!)


6.
Mal de to skuffegreb sorte, lad dem tørre. Mal med en tynd pensel en lille hvid trekant - så kan man se, om kogepladerne er tændte eller slukkede ;)7.
Laker grebene og lad dem tørre helt.

8.
Så er det tid til boremaskinen - sæt to mærker foran på skamlen, hvor du gerne vil have dine greb. Bor nu vinkelret hele vejen igennem og skru skruerne i fra bagsiden, så grebene kan skrues fast på dem. Skru nu grebene næsten helt fast - de skal gerne kunne drejes rundt. (Alternativt kan du bare lime grebene på, men så kan de naturligvis ikke dreje rundt)

9.
Skriv "(Indsæt selv navn)s køkken" på Dymoen og klæb på skamlens front.

Det var selve køkkenet.Og så til detaljerne:

10.
Skru stangen fast det sted i køkkenet, hvor du gerne vil have den. Husk at der skal være plads til at gryderne kan hænge i s-kroge uden at ramme kogepladerne. Og husk også lige at finde vaterpasset - det er dumt at skrue den fast, hvis øjemålet er skævt!

Sæt s-kroge på og hæng køkkengrejet op :)

11.
Grydelap og viskestykke er syet sammen af ens trekanter - Lisbeth har en fin vejledning til, hvordan du gør det. Hankene i neonbånd er syet fast samtidig med at jeg syede de to halvdele sammen ret mod ret. Husk at bevare en åbning, så du kan vende retten ud! Stryg dem fine og glatte. Læg lidt tyndt pladevat i grydelappen og sy så åbningen fast på grydelap og viskestykke. You're done! Værsågod at lege :)


4 kommentarer:

 1. Du er sej! Og køkkenet er SÅ fint!

  SvarSlet
 2. Hold nu k*** du er vild! DET er bare så fint det køkken. Heldige Bean-pigen.

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK! Jeg synes også selv, det var en rigtig god idé, jeg fik. Herligt at andre er enige. Og heldigt at Bean også er!

   Slet