22. jul. 2013

Elsk din næste

... eller måske snarere 'elsk din bedste'.

For det gør Bean. I den grad.

Mormor, morfar, Søsterlil og hendes kæreste var på besøg forleden (og bedsteforældrene medbragte endda frokost og eftermiddagskaffe - awesome!) til skønne timer.

Bean ELSKER dem virkelig og bliver så glad, når hun ser dem komme op ad trappen. Særligt Morfar har en stjerne hos hende, og de kan bruge lang tid på at tumle, læse, snakke og lege sammen.

Uagtet at hun var vildt træt, så livede barnet op og charmerede sit (uTROligt traknemmelige) publikum. Viste legetøj frem og snakkede og snakkede - hun kunne næsten ikke koncentrere sig om at spise frokost fordi hun skulle sørge for at alle så og hørte hende.

Hun har lært sig den mest mystiske og vildt skægge gnæg-latter (tænk Mr. Burns. I ved, fra Simpsons) og taler sit tumlingesprog med stadigt mere varierende brug af lyde og intonation. Nuij, jeg glæder mig, til der begynder at komme lidt flere 'rigtige' ord. For det er helt tydeligt, at hun fortæller os noget af og til. Nogle gange noget, der er så vigtigt, at det kræver både intens øjenkontakt og gestik.

Nåmen, da barnet var puttet til middagsluren, daffede Kæreste og jeg afsted for at få en is i solen, mens andre havde Bean-vagten. En sjælden luksus, men dejligt at have tid til lidt tosomhed.

Efter Beans alt for korte lur pakkede vi kage, kaffe, frugt og vand og tog i Classens Have, hvor hun (og vi) elsker at være og efterhånden småløber efter duerne - eller mod legepladsen. Og hvor hun nød at være Verdens Centrum og have masser af opmærksomme voksne, der hjertens gerne ville lege i sandkassen, gynge, rutsche og bare gå rundt sammen med hende, mens moderen tog en slapper. Nogen skulle jo passe på, at duerne ikke tog kringlen!

Det er helt fantastisk at se Bean og min familie have så stor glæde af hinanden, for det er jo tilsammen mine allervigtigste mennesker. Og bedsteforældre er det bedste i verden.

Senere på ugen får Farmor glæden af Bean, når Kæreste og hende drager mod sommerhus i det sydjyske for at vride de sidste dråber ud af Beans sommerferie. Og mon ikke også de kommer til at nyde hinandens selskab?

Se, hvad jeg har, Morfar!
PS: Husk lige, at du kan vinde det fineste service og pynt fra Fabel A lige her :)

2 kommentarer:

 1. Nårh, lille Bean.

  Det er fantastisk at opleve det der bånd mellem bedsteforældre og børnebørn! Det er uvurderligt. Og hvilken bonus, når det så også giver mulighed for lidt tosomhed;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt vidunderligt - og ja; tosomhed skal man aldrig kimse ad. Specielt ikke, når man ved, at barnet er i de tryggest mulige hænder imens :)

   Slet