13. okt. 2012

Oprydnings-bonanza

Af og til har jeg vældig svært ved at finde ud af, hvor min logik bor.

For netop i disse dage, hvor Beans nattesøvn i hidtil uset grad er fragmenteret - og min (og i nogen grad også Kærestes) er ligeså - er vi gået igang med det HELT store oprydnings/sorterings/Ordnung muss sein-projekt.

Efterhånden var vi begge (jo, faktisk også Kæreste) ved at få spat af 1000 (eller nok nærmere 14) sorte kasser fra IKEA, der var fyldt med alskens halløj. CD'er, DVD'er, værktøj, kreating, nørdeting, etc.

Så nu er der noget med ryddet end der har været de sidste 5 måneder. Og der er kun 3 sorte kasser tilbage. (Og 6 hvide - men deres indhold er gennemsorteret og de står pænt og ordentligt på korrekte pladser. Med indholdet påskrevet, så man altid ved, hvor silkebånd, kort og konvolutter og andet krea-udstyr befinder sig.)

Alle CD'er er gennemgået, og størstedelen frasorteret. En del af dem er allerede kopieret over, en del venter stadig på at blive kopieret til iTunes. Og bunkerne af dem bliver mindre og mindre, for de bliver smidt ud, når de findes elektronisk.

Resten er sat i en stor mappe og alle covers er i containere. (Naturligvis i alfabetisk rækkefølge. Hvordan skal man ellers kunne finde den musik, man leder efter? Dog er de ikke kronologisk ordnet for de enkelte kunstnere, sådan som de var engang...)

Alle DVD'er er sat i en knap så stor mappe - og alle covers er smidt ud.

Mine krea-ting er sorteret og jeg gennemgik et par kasser med, hvad jeg troede var dagbøger og rejseminder, men som viste sig at være en hulens bunke kvitteringer fra fjerne lande og dulleblade fra Australien 2004 (!). Alt det er også smidt væk.

Bonus var at finde et gammelt 10-turs klippekort med 6 klip på. Fra dengang de kostede 120 kr.

Alle bøgerne i væg-til-væg reolen er sorteret efter genre. Dvs. Kærestes 7 hyldemeter tegneserier har hele tiden stået samlet. Men nu er hhv. Kærestes fagbøger, ordbøger og leksika, filosofibøger, kunstbøger, skønlitteratur, baby/børnelitteratur, rejsebøger og gør-det-selv også grovsorteret, så man nogenlunde ved, hvor man kan finde hvad. Næste skridt er alfabetisering af skønlitteratur (nej, farveordning kommer IKKE på tale her i akademikerhjemmet) og kategorisering af kunstbøgerne efter kataloger, æstetik-bøger osv.

Det er skisme en god fornemmelse at der ENDELIG er lidt mere orden på det lille hjem. Og kun 3 sorte rodekasser med diverse værktøj/ledninger/skruer tilbage at få styr på.


Hvordan vi har overskud til det med max 2,5 timers sammenhængende søvn?

Det ved jeg da ikke.

Måske er det noget med at 'fake it 'till you make it'?


Næste større projekt er planlagt til næste uge, hvor Kæreste har efterårsferie. Der skal bygges et reol/opbevaringsmøbel rundt om køleskabet. (Billeder følger. Ama'r) Så kan vi nemlig også få bugt med køkkenrodet.

2 kommentarer:

  1. Næh, du har ret, det virker ikke vildt logisk, at I kaster jer over et kæmpe oprydningsprojekt, når I får sovet alt for lidt. Men somme tider gør man jo de mærkeligste ting for at holde gejsten oppe. - Og det er sørme altid skønt at få ryddet op. Bagefter altså :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det. Jeg tror faktisk, at projekter der ikke omhandler baby er meget gode for forældrene. I al fald hos os. Og køkkenprojektet er in the making...

      Slet