22. jul. 2012

Begynderfejl

Når man (jeg) er nogens mor, skal man (jeg!) i den grad lade være med at læse om børn, der ikke har det godt eller kommer til skade.

Case in point:

Kan vi alle huske mishandlingssagen, der lige er faldet dom i? Den, hvor en stakkels lille dreng kun blev 15 måneder gammel, fordi han havde en mor og stedfar, der i den grad ikke ville ham det bedste.

Jeg kom til at læse artikel med nærmere detaljer. Stor fejl. Jeg blev fysisk dårlig og dybt ulykkelig af at vide, at han havde utallige bidemærker (sic!) over hele kroppen, flere brækkede knogler, var blevet overbruset med koldt vand i flere minutter, rusket og svinget rundt i arme og ben indtil han mistede bevidstheden.

Hvad er man for et menneske, når man kan finde på at gøre sådan? (Jeg bliver helt ked af det igen bare ved at skrive om det)

Jeg er blevet hudløs på en helt ny måde efter at Bean er kommet til verden. Og historier som den er alt for voldsomme for mig.

Så lektien er at undgå al uddybende information fremover...


5 kommentarer:

 1. Jeg lod meget med vilje være med at læse noget som helst om den sag. Så meget at jeg nærmest skreg til Manden "NEEEEEEEJ, du må ikke læse tekst-tv i dag" den dag sagen var rigtigt oppe i medierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæreste er lidt mere hårdfør end mig, så han kan bedre kapere den slags nyheder uden at blive slået helt ud og han lod med vilje være med at fortælle mig om sagen med de tre piger og halmballerne - og eftersom nyhederne ikke er det, jeg ser mest af pt., gik der flere dage inden jeg opfattede at der havde været en ulykke. Men øv, hvor er det trist.

   Slet
 2. Jeg er ikke mor men kan sagtens følge dig alligevel.
  Jeg har kun læst overskrifter i den sag - har ikke læst selve artiklerne for jeg har simpelthen ikke brug for at vide hvor onde folk kan være mod et lille forsvarsløst barn!
  Men i overskrifterne har der nu alligevel stået rigeligt til, at jeg fik helt ondt i maven.. :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt, helt ubegribeligt. Og forfærdeligt. Stakkels lille dreng.

   Slet
 3. Næh, jeg undgår også helst detaljerne i den slags sager. Det er slemt nok overhovedet at se/høre overskrifterne.

  .. Og så spekulerer jeg iøvrigt også over, hvorfor i alverden vi (vi som i den almindelige, undrende offentlighed) overhovedet skal udsættes for de ondeste detaljer i sager om overgreb. De ligger tit langt uden for, hvad jeg overhovedet kan forestille mig i min sygeste fantasi. Og jeg behøver slet slet ikke at få udvidet min horisont på det område.

  SvarSlet