Sider

16. maj 2013

Kiss me, baby

De dér marengskys, ikke?

De er simpelthen så gode og lette at lave, at jeg tyvstjæler opskriften fra Signe og bringer den her også!





Marengsmasse:

Pasteuriserede æggehvider, 3 bægre

Sukker, 185 g 

Korn fra 1 vaniljestang 

Derudover:

Frysetørrede hindbær, ½ dl (kan fx købes i SuperBest, der også fører alle mulige andre frysetørrede bær, så du kan også bruge fx jordbær, havtorn eller rabarber)

Lakridspulver, 1 tsk (jeg brugte rålakridspulver fra den lokale øko-helse-biks)

Sådan gør du:

Pisk æggemassen luftig, men ikke stiv, før sukkeret og vanilje kommes i, mens der piskes for fuld styrke. Massen piskes nu helt sej og blank – det tager små 5 minutter. Hvis massen ikke bliver stiv nok, flyder kyssene ud i ovnen.

Fordel marengsmassen i to skåle. Pisk lakridspulveret i den ene portion og vend de frysetørrede bær i den anden. Fyld massen i en sprøjte med en lille stjernetyl og sæt små, fine kys på en bageplade med bagepapir.

Kyssene bages i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time. Mine hindbærkys skulle bruge ca. 10 minutter ekstra inden de var klar til at slippe bagepapiret.


Denne portion giver 2 bageplader med kys, og de kan holde sig sprøde udenpå og herligt chewy indeni i omkring 10 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.


Og nu? Læn dig tilbage og nyd nogle lækre kys!

3 kommentarer:

  1. Uuuuhmmmm, det må prøves. Og noget, der hedder noget med 'kys' kan jo kun smage godt;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Præcis! Jeg vil dog sige, at jeg klart foretrækker dem med hindbær - og jeg tror, at jeg er "nødt til" at investere i andre frysetørrede bær til marengs. Havtorns-marengskys lyder ikke helt skidt, vel? God fornøjelse med bagningen :)

      Slet