31. jan. 2012

Jeg kan godt lide min jordemoder

Ikke den første, der sad tilbagelænet med armene over kors, men de to andre har været super at tale med.

Hende i dag, fx, havde fin tid til at tale om, hvordan man finder kompromiset til at give Kæreste plads til hans behov for at tage ud med herrerne, lege computer og have 'mig'-tid (for jeg gider simpelthen ikke være den sure kæreste) samtidig med, at man holder sig sine egne behov for øje - fx for ikke at blive ladt alene tilbage tre aftner  om ugen, fordi man simpelthen ikke kan holde sig vågen til at tage ud selv. Og hvordan man kan tale om at få livet til at gå op, når vi er blevet til tre. 

Dejligst af alt, så mente jordemoder, at Bean trives rigtig, rigtig godt hos mig - og at det er fint, hun er så aktiv. (Der blev sparket ud efter doptonen et par gange undervejs)


Tykke damer i fri dressur

Første gang fødselsforberedelse på noget i retning af holistisk aftenskole vel overstået.

Må jeg være helt ærlig? Så var jeg faktisk lidt nervøs inden jeg tog afsted - for hvad nu, hvis jeg bare var helt forkert og ved siden af?

Men vi var en hel flok, der ikke rigtig ved, hvad vi skal og gør og som er igang med at være gravide for første gang og at finde os til rette i vores nuværende og kommende roller.

Jeg tror, det bliver rigtig godt. Jeg glæder mig til at lære nogle af de andre at kende, for der er helt sikkert nogen, man svinger med. Og nogen som er flinke og rare, men som man ikke rigtig har andet end maven til fælles med.

Vi startede med at præsentere os selv (navn, terminsdato, fødested og hvordan vi havde det generelt), og her gik det så op for mig, hvor let en graviditet jeg egentlig har (dagpengelands-frustrationer og boligsituation til trods).

Der var nemlig Hende, der har været sygemeldt med Svær Bækkenløsning siden 12. uge, og som stort set ikke kan gå/stå/sidde.

Og Hende, der er alene og venter tvillinger og har kvalme på 7. måned, men ikke nogen, der kan aflaste.

Og Hende, der SKAL have kejsersnit pga. tidligere forløb med livmoderhalskræft.

Og Hende, der netop har fået at vide, at hendes barn er alt, alt for lille.

Lidt træthed og lidt plukkeveer, når jeg har været lige lovlig aktiv, er vist kun at være tilfreds med.

(I øvrigt ser det så fint ud med 15 tykke damer, der laver maveparade i form af udstrækningsøvelser sådan en sen mandag aften)

30. jan. 2012

Klingende frost og fremtidsdrømme

I går var en af den slags søndage, hvor alting bare var skønt.

Formiddag med morgenbord (inkl. de obligatoriske søndags-croissanter som har været en fast tradition siden vi sov sammen for allerførste gang), Politiken-læsning og løsning af søndagskryds.

Gåtur i Fælledparken i klingrende frost-sol med ugens ene kop kaffe i den ene hånd og Kæreste i den anden, mens vi kiggede på par med barnevogne og talte om fremtiden.

Hygge foran symaskinen - sengerand in the making - mens Kæreste rettede opgaver.

Madlavning og god film på sofaen.

Og masser af lykkelige blikke og kys indimellem.

28. jan. 2012

Bolig-stress - måske/måske ikke

Vores udlejer er som udgangspunkt en flink fyr. Stille og rolig, og vi må gøre, hvad vi vil i lejligheden (undtagen at hive køkkenet ned).

Men han er SÅ sløv. Vi skrev for en måned siden for at høre, om det kan lade sig gøre at forlænge lejekontrakten, der udløber 30.4.12 - også kendt som '2 dage før termin' - med minimum et år. Det giver os nemlig tid til at få sparet penge op til indskud til at købe en lejlighed når den tid kommer. Og vi (mest mig, hvis jeg skal være helt ærlig) slipper for at skulle finde en ny bolig, pakke alting sammen, flytte, pakke ud og få indrettet en ny lejlighed nogenlunde funktionelt inden Bean kommer. Der er jo også noget opsigelsesfrist. Og noget med, at jeg ikke synes, det er sjovt at flytte under en måned før terminsdatoen.

Har skrevet i denne uge og rykket for svar. Vi venter i spænding.

26. jan. 2012

Listen

Erfaringens stemme - aka Superheltemor - lagde en kommentar forleden under indlægget om Udstyr om, at man slet, slet ikke behøver alt fra alle lister for at Bean kommer til at trives (og i det hele taget overleve!)

Det er så rart at høre fra andre, der faktisk ved, hvad de taler om, og som ikke har interesse i at tjene penge på éen, hvad der faktisk er praktisk at have.

Derfor bliver min... i mangel af bedre ord... indkøbsliste nu lagt på bloggen. Kommentarer om overflødighed/mangler er i den grad velkomne.

LISTEN


  • Barnevogn med myggenet og regnslag (og madras)
  • Lift (og madras) til bl.a. at sove i de første måneder
  • Seng (vi har allerede købt den fineste Juno, der jf. planen skal følge Bean, til hun ikke kan være i den længere om 6 år-ish)
  • Babydyne og sengetøj (lånes og fås altsammen)
  • Vådliggerlagen?
  • Pusleplads (gør-det-selv projekt, der kun kræver indkøb af puslepude og byg-selv-IKEA-underskab)
  • Pusletaske (er allerede hjemmesyet - billeder følger)
  • Babybadekar (Forældre har gemt Søsterlils og mit)
  • Vaskefad (hoved/hale - pusleplads kan ikke være i nærheden af rindende vand)
  • Stofbleer (til alt muligt)
  • Blespand (jeg tænker billig model med pedalfod)
  • Slynge
  • Voksipose (kan sandsynligvis lånes)
  • Babyalarm (gode mærker når Bean skal sove i gården?)
  • Ammepude (behøver man det?)
  • Babyautostol - lånes eller lejes (så Bean kan komme med på tur i Sølvræven)
Desuden (det meste af tøjet får, låner eller arver vi):
  • Engangsbleer - bare en pakke til at starte med; vi ved jo ikke, hvor stor eller lille Bean bliver
  • Nattøj
  • Bodyer
  • Gamacher
  • Cardigans
  • Trøjer
  • Huer
  • Sokker
  • Kørepose (sommermodel - er syet)
  • Babysæbe (flydende) og babyolie
  • Digitaltermometer (til numse)
  • Sikkerhedsvatpinde
  • Babyneglesaks
  • Tættekam/blød børste
  • D-vitamin dråber
  • Zinksalve
  • Legetøj - fx uro, en bamse der er med fra start, foldebog i stof, rangle
På sigt:
  • Barnevognssele
  • Højstol
  • Service
  • Sikkerhedsudstyr til hjemmet - fx til skabet med rengøringsprodukter og skuffen med knive
  • Cykelstol 
  • Cykelhjelm
Har jeg glemt noget - eller har jeg AAALT for meget?


24. jan. 2012

Oprydning - redebyggergen?

Har brugt tiden herhjemme siden dagens 'aktivering' - bedre kendt som 'Job Nu'-kursus til kvinden i 27. uge - sluttede på at gå oprydningsamok.

Har ryddet ud og smidt ud af følgende:

Kogebøger/opskrifter
Gamle papirer/dokumenter, der er forældede eller ikke længere relevante
Tøj
Skrivebords-reolen

Har desuden købt den fineste Lucky Boy Sundag-pude i form af et hus og et par genbrugs Ralph Lauren-gamacher str. helt lillebitte.



Derudover er stof til sengeranden bestilt, så det bliver sandsynligvis et weekend-projekt foran symaskinen.

Redebyggergenet er vist i den grad sat ind her på vippen til tredje trimester. Eller også har det bare været undertrykt pga. almen travlhed og træthed hele efteråret?

Under alle omstændigheder synes jeg det er det hyggeligste i verden at forberede mig.

23. jan. 2012

Udstyr...

Har lavet mig et excel-ark over det basisudstyr, som kombinationen af (rimeligt troværdige) kilder som netsundhedsplejerske.dk og politikens bog om graviditet siger, man bør anskaffe sig inden Bean melder sin ankomst (jaja, om 3 måneder plus lidt dage. Jeg er altid i god tid med slige sager, for jeg ELSKER lister)

Den er ret lang. Som i knap 50 ting, vi bør have inden - og så nogle felter til det, der kommer senere såsom sele til barnevogn, højstol, service, etc.

Heldigvis har mine søde forældre allerede tilbudt at stå for barnevogns-udgiften og jeg kigger jævnligt dba.dk igennem for at holde øje med priser og udbud, for jeg nægter simpelthen at give så svinemange penge for en ny barnevogn, som BabySam vil have. Når nu vi faktisk var proaktive og tog ud og prøvede vognene for at finde ud af, hvilken der passede bedst til storbyliv og kombinationen af 2 meter Kæreste og 1,77 meter mig. Det viste sig at være Odderen.

Sengen er indkøbt - den fineste Juno-model i original maling - også gennem dba, og hermed er de to største områder klaret. Venner og familie står helt sikkert for en god del af tøjet det første halve år (Mormor-In-Spe syr, strikker og køber løbende ting og veninde med pige på 6 og baby på 2 måneder har allerede pakket en ordentlig pose med tøj i små størrelser, vi kan få, hvis vi vil have det)

Puslepladsen bliver et gør-det-selv-projekt. Mest af alt fordi jeg simpelthen ikke synes om nogen af de løsninger, vi har set derude. De er enten for små - hvor skal man have bleer, zinksalve og andet inden for rækkevidde, når der kun er plads til barnet og puslepuden? - eller for grimme og skrumlede. (Hvem fandt på, at det var smart, at der under puslepladen er åbent mellem væg og reol? Det er da både upraktisk og grimt)

Så vi konverterer i stedet det 2 meter lange skrivebord til pusleplads ved at sætte bukke for enderne og et køkkenskab fra IKEA i midten - så kommer arbejdshøjden op i de ca. 90 cm, der passer til både Kæreste og mig. Min smukke UtenSilo-tavle bliver hængt over puslepuden og kommer til at indeholde pusle-basics, mens et par hylder, der pt. rummer skosamling afkortes og bliver til tøj/grej-hylder.

I det hele taget er min indre indretningsarkitekt gået ret meget i selvsving på det seneste. Egentlig ikke videre praktisk, når vi stadig ikke ved, om vi kan blive boende i lejligheden eller skal finde på noget nyt. Udlejer bliver helt sikkert rykket for svar denne uge. Ikke at kende sin boligskæbne er begyndt at blive en stress-faktor.

Nåmen - selvom de største udgifter er klaret, og resten fint kan være lånt og/eller brugt, så gad jeg stadig godt, at vi havde to fuldtids-indkomster. Uanset hvordan man vender og drejer kroner og ører, så bliver det dyrt.

17. jan. 2012

- åh, Dagpengeland. Din idiot.

For pokker, hvor er systemet dog dumt nogle gange.

Jeg var til møde med min (flinke) a-kasse i går, fordi jeg jo pt. er jobsøgende, og fandt her ud af, at jeg er fri for aktivering 6 uger før barsel. Dvs. fra 22.2.2012 skal de simpelthen lade mig være i fred. Naturligvis skal jeg stadig være aktivt jobsøgende og til rådighed, men altså. Aktiveres skal jeg ikke.

I dag har jeg været til møde hos Anden Aktør. Suk. Hvor jeg fik at vide, at jeg skal i 4 ugers aktivering fra... nåja... i morgen! Fordi så kan de liiiige nå det inden de magiske '6 uger før barsel'.

Så nu har jeg kontaktet tidligere studiejob for at høre om noget virksomhedspraktik - og kontaktet tidligere samarbejdspartner fra projektansættelse OM projektansættelse i en måned. Så må vi se, hvordan det går.

Men altså, hvor er det spild af samfundets ressourcer at sende mig i aktivering nu hvor jeg er i 6. måned og har været selvforsørgende siden august.

9. jan. 2012

Dagpengeland - aka pseudobarsel

- for helt ærligt, så har jeg vanskeligt ved at tage jobsøgning mv. helt vildt seriøst, når jeg ved, der er en ret fast deadline før det hedder barsel.

Så jeg lover  - Ama'r - at jeg at tilgængelig på arbejdsmarkedet, søger de jobs, jeg skal og deltager i møder mv. som jeg skal. Med andre ord, så skal jeg nok være den, der lever op til alle reglerne.

Men derudover står den altså på syning, strikning og drømmeindretning af plads til Bean.

Og bagning og madlavning og læsning og at nyde at have tid til at ligge på sofa, når kroppen melder, at det er dét, den vil.

So sue me.

4. jan. 2012

- and so it begins

Vi har købt første babyting ind. Som i ALLERførste.

En Juno-seng - ægte vintage med original knækket æggeskal-hvid maling. Og det gør mig simpelthen så glad. For det er det eneste, jeg hele tiden har vist, at jeg VILLE have.

Og helt ærligt - hvis de er så farlige, som nogle af de seriøse klid-mostre siger, mon så ikke:
a) de var noget mindre populære
b) man havde hørt om uheld

Kæreste og mig er enige om, at det er en utroligt pæn seng. (Jo, han synes. Af egen fri vilje)

24. uge - og altså den ægte 23+0

Med Bean, der sparker på livet løs, en stadigt tykkere mave og kun 2 dage tilbage af projektansættelse.

Og faktisk - hvis jeg skal være helt ærlig - så glæder jeg mig til pseudo-barsel fra mandag. Jeg havde altid troet, at jeg var meget mere workaholic og fint ville kunne køre fuld tid samtidig med graviditet helt frem til den obligatoriske måned før termin. Men jeg er helt flad nogle dage og så kan overskuddet ligge på et meget lille sted.

Derfor bliver det dejligt - selvom det betyder at dagpenge frem for reel løn udgør indtægten - at få bedre tid, mere ro og mere overskud.